A képek és videók - ha külön nem jelöltem - saját felvételek. A szövegek saját írásaim. Felhasználásukhoz kérj engedélyt és jelöld meg a forrást!

2015. április 19., vasárnap

A Bakonyvasút napja 2015

Igazi ünnep volt a tegnap  a nosztalgiavonatok és különösen a  Cuha-völgyi vasút kedvelőinek számára. 


Ezúttal nem az egykori Déli Vasút 109-es mozdonya húzta a hosszú szerelvényt, hanem a 220.194-es gőzös. Eredetileg a Magyar Királyi Államvasutak I. a osztályú 204-es gyorsvonati gőzmozdonyaként üzemelt. A több mint 100 éves jármű - természetesen a korábbi felújításnak és  a gondos karbantartásnak köszönhetően -  kiválóan teljesített a változatos terepen. Persze a korábban már a 109-esnél bevált MDa motor rásegítés azért jól jött a fekete szépségnek is. 


Most is volt betétjárat Zirc - Bakonyszentlászló - Zirc szakaszon és a bakonyszentlászlói tűzoltóknak és segítőiknek köszönhetően a vízvételezés is nagyszerűen sikerült.  


Közben Vinyén az Ültess Fát Alapítvány nagyszabású műsoros rendezvénye zajlott számos érdeklődővel, akik szintén megcsodálhatták a muzeális vonatot, a betétjáratnak köszönhetően akár többször is. 

2016-ban lesz 120 éves Magyarország első (és tudomásom szerint eddig egyetlen) műemlék vasútvonala. Bödecs Barnabás, a Bakonyvasút Szövetség elnöke elmondta, hogy e jeles alkalomból próbál a szövetség még látványosabb és izgalmasabb programot szervezni, ahol esetleg elképzelhető több gőzös egyidejű megjelenése. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése